maanantai 24. elokuuta 2009

Äidin paras mustikkapiirakka


Innostuin tekemään mustikkapiirakkaa, kun viikonloppuna saimme kerättyä reilusti mustikoita. Ohje on lapsuudesta tuttu, omasta mielestä siis ehdottomasti paras mustikkapiirakan resepti:) Piirakka on helppo ja nopea tehdä, miinuksena vain se, ettei se tahdo millään säilyä. Jos eivät lapset ehdi syödä kaikkea jo heti uunituoreena, niin palat häviävät pakasteesta parempiin suihin hiukan kohmeisina:D ..tietenkään en viittaa edellisellä minuun ja siskoihini..;)Tämä ohje onkin pellilliseen, vähempäähän tätä ei edes kannata tehdä!



Äidin paras mustikkapiirakka
(Pellillinen, 1 lasi = n.2 dl)

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g voita

Nypi kaikki aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta n. 1/4 eroon. Lisää suurempaan osaan:

1 lasi piimää
1 kananmuna

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. ripottele n. 5 dl mustikoita päälle. Ripottele mustikoiden päälle vielä eroon otettu muruseos. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin puoli tuntia. Kestää erittäin hyvin pakastamista, parhaimmillaan pakasteesta otettuna, hiukan vielä viileänä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä ohje! Muuttelin sitä tosin hiukan. Käytin mustikoita reilummin - ainakin litran ja pohjataikinasta vähensin puolet sokerimäärän puoleen. Lisäsin kuitenkin sokeria hiukan muruseokseen ja pellille mustikoiden päälle. Voita ei ollut kaapissa, joten käytin juoksevaa margariinia. Niin hyvää siitä tuli, että reseptiä kyseltiin jälkikäteenkin :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että löytyi mieleinen ohje:) Tämän ohjeen mukaan tulee joka vuosi se ensimmäinen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista tehtyä!

    VastaaPoista