maanantai 28. syyskuuta 2009

Lime-mansikkajuustokakku


Tämä, kuten edellinenkin kakku, tarjoiltiin eilen Tupperware-kutsuilla. Kakun ohje syntyi "siinä sivussa", kun askartelimme Tiituska-kakun kanssa. Kakusta tuli niin ihanan makuinen, että laitetaan siitäkin ohje tänne näkyville. Alhaalle oikealle piti laittaa vielä lähikuva oman maan ahomansikasta. Meidän ahomansikalla on varmaan vuodenajat vähän sekaisin, se ei keväällä herännyt ollenkaan ja oli jo mieli maassa, että nytkö se sitten kuoli kokonaan. Tuossa loppukesästä se alkoi kuitenkin tehdä lehteä ja kukkia alkoi ilmestyä. Nyt alkavat nuo ihanan makeat suipot mansikat olla kypsiä:)


Pohja:
n. 150 g suklaamurokeksejä
50 g voita

Täyte:
125 g mansikoita

2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk flora vispiä
50 g sitruunahyytelöä (käytin omatekoista)
1 limen mehu
1 rkl vaniljasokeria
½-1 dl tomusokeria (käytin ½ dl, lisää jos tuntuu liian kirpakalta)
4 liivatelehteä (jos tarjoat kakun samana päivänä, voit lisätä yhden liivatelehden)

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja halutessasi reunoille. Poista mansikoista kanta, halkaise ne ja asettele pohjan päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita tuorejuustoon sitruunahyytelö ja sokerit. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata liivatehdet limemehuun. Lisää koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. nostele vaahto sekaan. Lisää tarpeen mukaan sokeria. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli. Koristele mansikoilla tai haluamillasi hedelmillä/marjoilla.


5 kommenttia:

  1. Kaunis koristelu ja ohjekin vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Todella tyylikkään näköinen juustokakku :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis ja tyylikäs koristelu! <3

    VastaaPoista
  4. Minullekin osui silmään, että onpa tyylikkäästi koristeltu! Todella hieno ja ainesten perusteella myös hyvänmakuinen =)

    VastaaPoista