lauantai 24. lokakuuta 2009

Pyöreitä kakkuja - pyöreitä vuosia


Syntymäpäiväjuhliin toivottiin ihan perinteistä kermakakkua sekä suklaakakkua. Olikin pitkästä aikaa mukava tehdä kermapursotteita. (Allekirjoittanut niitä joskus väänsi hiki otsalla pitopalvelu-hommissa)
Flora vispiin tottuneena vatkasin vispikerman hiukan yli, eikä pursotuksista tullut kauniita. Mutta maku on varmasti kohdallaan:) ..täytteenä kakussa on kuningatar-päärynätäyte.


Suklaakakku sen sijaan onnistui odotettua paremmin, Usein ongelma niiden kanssa on nuo reunat, eivät halua siloittua ja jää valumia. Nyt levittelin ohuen kerroksen suklaaganachea kauttaaltaan pintaan ja kaadoin hiukan jäähtyneen kuorrutteen sitten vasta päälle. Päällisestä tuli aika tasainen ja reunoihinkin olen lähes tyytyväinen;) Kakussa sisällä on suklaakakkupohja (jossa ihan oikeeta
suklaata:P) ja appelsiinimousse.


Onnittelut päivänsankarille!

6 kommenttia:

  1. Ei noissa ylemmän kakun pursotuksissa minun mielestäni ole mitään vikaa! :) Tosi kauniita kummatkin. Ja varmasti enemmän kuin herkullisia<3

    VastaaPoista
  2. Kauniit perinteiset kakut. Tällaisiakin on välillä mukava tehdä!

    VastaaPoista
  3. Todella tyylikkäät kakut! Ja ei todella ole kuvan mukaan ainakaan mitään vikaa ylemmän kakun pursotuksissa.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kommenteista! Niitä on ana mukava lukea:)

    VastaaPoista