perjantai 8. tammikuuta 2010

Tiikerikakut


Uutta vuotta on juhlittu ja arkeen taas palattu. Kiitokset mukavasta vuodenvaihteesta kanssamme juhlineille! Ihan perusleivonnaisilla on tämä leivontavuosi aloiteltu. Pullaa ja piirakkaa, joista en ole kuviakaan edes ottanut. Pitkästä aikaa innostuin tekemään kahvikakkuja. Mies toivoi tiikerikakkua, joten sitä sitten, tietenkin maidottomana.
..ja kuten minulla on tapana, tämänkin tein tuplana. Kun kerran leivinuuni oli lämmin, paistui kaksi kakkua siinä missä yksikin;)


Tämä Murokakun perusohje on suosikkini, muuntelen tätä aina vähän fiiliksen mukaan.

Tiikerikakku (maidoton)

200 g margariinia (käytin Sunnuntain laktoositonta, hopeinen paketti)
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Raitaa varten:

2-3 rkl kaakaojauhetta esim. Van Houten
3 rkl mehua, esim. päärynämehu

Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota vehnäjauhoilla. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Ota taikinasta 1/3 eroon ja lisää siihen kaakao ja mehu. Pane taikinat kerroksittain vuokaan; vaalea - tumma- vaalea. Kypsennä 175 asteessa 50-60 minuuttia.


Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit tehdä "negatiiviversion". Lisää tällöin kaako ja mehu (olen laittanut 6 rkl molempia) isompaan määrään (2/3) taikinaa ja tee vaaleasta taikinasta raita.

2 kommenttia:

  1. Ja just pääsin pohtimasta, ettei kahvikakut ole enää muodissa, kun ei niitä mistään blogeista löydy. Ihanaa, että täältä löytyi ohje! :)

    VastaaPoista
  2. Taidan olla vähän huono seuraamaan muotia muutenkin;) Nämä ovatkin lähes kokonaan kadonneet parempiin suihin, uusia pitäisi vierasvaraksi leipoa.

    VastaaPoista