lauantai 27. maaliskuuta 2010

Maailman paras banaanikakku


Kaapista löytyi kaksi kova vauhtia mustumassa olevaa banaania, vailla käyttökohdetta. Otin puhelun Kymenlaakson suuntaan ja sain Sirkulta tämän mainion reseptin. Ihan orjallisesti en ohjetta (yllätys-yllätys) noudattanut, joten sulkeissa ovat omat muutokseni/lisäykseni. Tämä kakku on niin helppo ja nopea, että suosittelen kaikkia kokeilemaan, onnistuu vähemmän leiponeeltakin.



Banaanikakku

3 dl öljyä (sunnuntaimargariinia sulatettuna)

3 dl sokeria

4 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

1 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 banaania soseeksi


Sekoita öljy ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Soseuta banaanit ja lisää joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille tai tee kuten minä, voitele kolme halk. 15 cm:n kakkuvuokaa ja jaa taikina niihin. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia.


Tämä kuorrute on ihan oma lisäys, eikä kakku makeutensa puolesta tätä välttämättä tarvitse. Tuli silti kivan näköinen, vai mitä;)


4 dl tomusokeria

vettä

keltaista elintarvikeväriä

(1 tl banaaniaromia)


Sekoita tomusokerin joukkoon sen verran vettä, että saat sopivan paksuisen massan. Värjää ja mausta halutessasi. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja ripottele päälle halutessasi nonparelleja, tee se heti, ettei kuorrute ehdi kovettua.


Leipomisintoa kaikille ja kiitos vielä Sirkulle loistavasta ohjeesta, tästä meillä pidettiin!


1 kommentti:

  1. Hei, Tytöt!
    Poiketkaa 'kylään', kun aika sallii! :))

    Ottakaa tätä ihanaa kakkua mukaan ! :D
    Terv. www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista