sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pähkinäinen pikapulla

Aiemman postauksen pikapulla pähkinäisenä versiona. Tästä tuli kyllä oma suosikkini, ehdottomasti! Ohje kuitenkin tässä vielä kertaalleen. Tämä siis myös maidoton sekä munaton ohje.





Pikapulla

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl pähkinä- ja/tai mantelirouhetta
2 dl "punaista" soijamaitoa (tai tavallista maitoa)
100 g sulatettua Sunnuntain maidotonta margariinia (tai voita)

Päälle:
Raesokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Rypistele leivinpaperi palloksi, oikaise se ja painele vuoan pohjalle. (muotoutuu näin paremmin vuokaan) Kaada taikina vuokaan. Ripottele pintaan raesokeria (ja halutessasi pähkinärouhetta). Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia. Parasta hiukan jäähtyneenä.


Mukavaa laskiaissunnuntai-illan jatkoa!



2 kommenttia:

  1. Hei, tamapa hyva idea: rypistella leivinpaperi! Kuuluu sarjaan 'ripsauttele vetta pellille, niin paperi pysyy paremmin paikoillaan' - yksinkertainen idea mika ei vain valttamatta tule mieleen :) Ja pullakin kuulosti herkulliselta, voisi vaikka kokeilla joskus kun tartte pikaisesti jotain makeaa!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, jos niksistä on apua:) Vähentää mukavasti tiskaamistakin, kun pysyy vuoka siistinä.

    VastaaPoista