lauantai 30. kesäkuuta 2012

Unelmatorttu mansikkaversiona

Olen tainnut jo aikoja sitten luvata laittaa unelmatortun ohjeen. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kuvassa on mansikkainen versio, itse tykkään enemmän siitä perinteisestä. Unelmatorttu sopii myös keliaakikoille, koska se on luontaisesti gluteeniton.


UNELMATORTTU

4          kananmunaa (säästä yksi keltuainen täytteeseen)
1½  dl  sokeria
3/4  dl  perunajauhoja
2-3  rkl kaakaojauhetta
1      tl  leivinjauhetta

75   g  voita tai margariinia (pehmennettyä)
2    dl   tomusokeria (kuvassa olevassa tortussa siis mansikkatomusokeria)
2     tl   vaniljasokeria
1         keltuainen

Vatkaa 3 munaa ja yksi valkuainen sokerin kanssa vaahdoksi.Sekoita yhteen perunajauhot, kaakojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi varovasti sekoittaen munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskitasossa 250 asteessa 5 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla kääntämällä leivinpaperin reunaa. Jos pohja irtoa helposti paperista, pohja on kypsä. Varo polttamasta pohjaa!

Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle paperille. (itse en kyllä koskaan sokeroi, ilman sokerointia tulee sileämpi pinta.) Anna levyn hiukan jäähtyä ja poista leivinpaperi varovasti, ettei pohja repeä. Vatkaa täytteen pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää keltuainen ja vatkaa vielä vähän aikaa. Levitä täyte torttulevylle lastalla ja kääri torttu rullalle. Jätä saumakohta tortun alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna jähmettyä kylmässä ennen leikkaamista. Näin saat tortun leikattua siististi.

Tämä on helppo kääretorttu valmistaa, pohja ei repeile rullalle käärittäessä ja torttu kestää hyvin pakastamista. Kohmeisena tästä voi leikata tarvitsemansa määrän viipaleita tarjolle, eikä koko torttua tarvitse sulattaa. Ja mikä parasta, tämä valmistuu erittäin nopeasti yllätysvieraillekin:) ..uuni päälle, voi mikroon pehmentymään ja taikina vatkautumaan, valmistuu hätäisemmiltä vartissa. Jäähdytys vielä hetken pakkasessa pöydän kattamisen ajan ja vieraat saavat kahvin seuraksi suut makeaksi!


1 kommentti: