keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kesäpäivän jäätelökakku

Serkkupoika tuli sunnuntaina käymään ja koska päivä oli kuuma ja kostea, tein esikoisen kanssa kahvipöytään jäätelökakkua. Ilma oli tosiaan niin lämmin, että kakun teossa sai olla ripeä. Nostin kakun kasaamisen jälkeen hetkeksi pakkaseen ja vaikka olin nopea koristeiden kanssa, alkoi kakku jo sulaa, ennen kuin ehdin sen kanssa ulos. (Nautimme kahvit ulkorakennuksessa, poissa auringonpaisteesta.)


Tarkkoja määriä en osaa aineksista sanoa, mutta kakun kokosin suurinpiirtein näin:

Vuorasin leipävuoan tuorekelmulla. Leikkasin 1 litran vaniljajäätelöstä noin 3 cm:n viipaleita kerroksen vuoan pohjalle. Jäätelökerroksen päälle laitoin kerroksen keksimurua ( tein digestivekekseistä, tummasta kaakaosta ja lorauksesta voisulaa), sitten kinuski-suklaajäätelöstä samanlainen jäätelökerros ja viimeiseksi keksimurukerros. Hetkeksi kakku pakastimeen. Kumosin kakun vadille, pursottelin suklaaraidat ja nostelin päälle tuoreita marjoja. Nam!

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti