perjantai 21. elokuuta 2009

Suklaakakkukilpailu-postaus


Löysin hauskan kisan Kakkukimaran blogista täältä. Heti pitää tietenkin päästä osallistumaan, tosin viime kuussa tehdyllä kakulla. Kakussa ei varsinaisesti ole mitään sen ihmeempää, vaalea pohja sekä hedelmäinen täyte, mutta tuo kuorrutuksen tryffelikreemi vie kielen mennessään.. :p Ohje on suoraan Mestari Aleniuksen kakkuklassikot - kirjasta. Suosittelen kokeilemaan, vaikka onkin aikaa vievä.


Voikreemi
300 g vähäsuolaista voita

3/4 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 munankeltuainen

100 g sokeria
1 rkl tummaa rommia

Kiehauta vesi ja jäähdytä sormenlämpöiseksi. sekoita veteen vaniljasokeri. Lämmitä voi notkeaksi ja vatkaa se vaahdoksi. Lämmitä vesihauteessa muna, keltuainen ja sokeri sormenlämpöiseksi ja vispaa vaahdoksi. Sekoita munavaahto varovasti voivaahtoon ja lisää lopuksi vaniljavesi sekä
rommi.

Tryffeli
1 dl kermaa
120 g tummaa suklaata
20 g voimakassuolaista voita (laitoin vähäsuolaista)
2 rkl tummaa rommia


Kiehauta kerma ja sekoita joukkoon muut ainekset. Jäähdytä, mutta jätä notkeaksi.


Tryffelikreemi
em. voikreemi

em. tryffeli
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tummaa rommia (laitoin 1 rkl)

Sekoita voikreemiin muut ainekset.


3 kommenttia:

  1. Täytyypä laittaa korvan taakse :D

    VastaaPoista
  2. Voiskohan tän tehdä ilman rommia, tai voiskohan rommin korvata jollain? Voisi kokeilla lasten synttärikakkuun, mutta mieluiten ilman rommia :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä voi tehdä, itse olen laittanut hiukkasen vanilja-aromia (+tilkka maitoa) rommin tilalle. Toimii ihan hyvin. Kahvikin voisi käydä, kun ei sitä tuon enempää ohjeeseen tule. Tämä kakku on niiiin herkkua:P

    VastaaPoista