lauantai 4. joulukuuta 2010

Käpykakku.. first ever!

Äiteelle piti askarrella syntymäpäiväkakku, kuvittelin harhaisesti pääseväni kohtuu helpolla tekemällä käpykakun, samalle viikonlopulle kun oli noita kakkuja tehtävänä muutenkin.. Noh.. Koskaan aikasemmin en tuommoista ole tehnyt joten perun puheeni helpolla pääsemisestä :D Oma vääntäminen tuossakin tuntui olevan mutta lopputulos oli jotakuinkin käpykakun näköinen, melko tyytyväinen voi näin jälkikäteen olla..Pohjaksi tein kolmen munan kääretorttulevyn johon men
i maitoa, tuli kyllä muhkea pohja joten voisi kokeilla toistekin. Täytteeksi laitoin omena-kanelimarmeladia ja diplomaattikreemiä. Pintaa en alkanut tehdä (tässävaiheessa tuntui että keittiön kaikki kipot ja kupit oli käytössä) vaan värjäsin vihreästä marsipaanista kaakaolla ruskeaa, reunat "siistin" pursotuksella- tai niin oli aikomus.. Jälki sitten on mitä on, tiramisurahkaa ja kermavaahtoa se ainakin sisältää.

Mielenkiinnolla odottelen maistamaan pääsyä, täytyypä lähteä kiikuttamaan kakku juhlapöytään. Mukavaa ja rauhallista viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Voi että mitä herkkua... pitäisikin kokeilla itselläkin käpykakkua.

  VastaaPoista
 2. Todella hyvännäköinen käpykakku!! Ei uskoisi että se on ensimmäinen laatuaan!

  VastaaPoista
 3. No mutta kiitosta vain, lienee ollut aloittelijan tuuria matkassa ;) Ei muuta kun tekemään vain muutkin, hyväähän tuo oli ja toimi kivasti omena-kanelimarmeladilla vaikkei ihan perinteinen liekään :)

  VastaaPoista
 4. Upeasti onnistunut. Eipä ole tullut vielä kokeiltua käpykakkua, vaikka paljon on muita kakkuja tullut tehtyä :D Tästä voi ottaa mallia. Hyvää uutta vuotta 2011!

  VastaaPoista
 5. Minunkin täytyy kokeilla käpykakkua! Kaunis on :-)

  VastaaPoista