maanantai 28. marraskuuta 2011

Taatelikakku

Tämä kakku on joulukakkujen parhaimmistoa. Kakusta tulee mehevä, mutta ei kuitenkaan tiivis. Parhaimmillaan tämä kakku on vasta päivien päästä leipomisesta. Silloin maut ovat ehtineet kunnolla tasaantua. Kakku myös säilyy todella pitkään.



TAATELIKAKKU

1                    pkt                 kivettömiä taateleita
3                    dl                   vettä
                dl                   sokeria
200               g                    voita
2                                         munaa
2                    tl                    leivinjauhetta
2                    tl                    vanilliinisokeria
                dl                   vehnäjauhoja

  1. Keitä taatelit soseeksi veden ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita joukkoon voi ja anna seoksen jäähtyä. (Soseuta tarvittaessa lisää sauvasekoittimella)
  3. Lisää seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  5. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
  6. Paista kakku 175 asteessa n. tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti