lauantai 9. lokakuuta 2010

Voileipäkakku ruisleivästä

Serkkupoika palasi koto-Suomeen Australian "vierailultaan" ja sen kunniaksi järjestettiin tervetulojuhlat. Minun ja Marjan hommaksi lankesi voileipäkakun valmistus. Ja kuten hän blogissaan mainitsee, ruisleipää on kaivattu, joten kakkuun käytetty leipä on täysrukiista mallia.

Meiltä on toivottu enemmän suolaisia ohjeita ja erilaisia voileipäkakkuohjeita, joten tässä tulee nyt hiukan erikoisempi voileipäkakku. Kakku on ruisleivän muotoinen ja alimpana ja päällimmäisenä kerroksena on halkaistu ruisreikäleipä. (Kiitokset anopilleni leivistä, ovat aivan parhaita) Välikerrokset on tehty ruisvuokaleivästä. Kostutuksen kanssa saa olla huolellinen, jotta kakkuun pystyy hampaat ja puukko. Tämä kakku on näppärä vaihtoehto, jos ei halua käyttää aikaa ja vaivaa kuorruttamiseen ja koristeluun. Tämä ei nimittäin koristeita kaipaa. Kakku on TODELLA täyttävä ja kakun kokoa miettiessä on hyvä ottaa huomioon, että annoskoko on pienempi kuin tavallisessa voileipäkakussa.


Rukiinen voileipäkakku
noin 15 hengelle

1 ruisreikäleipä
n. 500 g ruisvuokaleipää tai ruislimppua
½ ruukku jääsalaattia revittynä

Kostutus:
1 l lihalientä

Täyte:
½ suippopaprika kuutioituna
1 pieni purjo pilkottuna
1 pss savukuutioita (230 g Pouttu)
200 g juustomurua (esim. Fontal)
400 g maustamatonta sulatejuustoa (käytimme Silva Naturel)
200 g Aurinkokuivattu tomaatti-mozzarella sulatejuustoa (Pirkka) TAI
200 g Meetwursti-sulatejuustoa

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Ohenna tarvittaessa esim. maidolla. Leikkaa ruisreikäleipä halki terävällä veitsellä. Kostuta pohjapuoli huolellisesti lihaliemellä. Levitä kerros täytettä ja ripottele päälle jääsalaattia. Muotoile seuraava kerros ruisvuokaleivästä. Levitä taas täytettä ja päälle salaattia. Muotoile vielä toinen kerros vuokaleivästä. Vuokaleipiä ei tarvitse kostuttaa yhtä runsaasti. Laita viimeiseksi ruisreikäleivän kansipuoli, jonka olet kostuttanut lihaliemellä pehmeäksi. Anna maustua kuvun tms. alla seuraavaan päivään.

Ps. Tämä kakku oli omasta mielestä oikea herkku, joten tätä tehdään ihan varmasti toistekin:)

2 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää herkulliselta! :) Täytyypä itsekin joskus kokeilla ruisleipä versiota voileipäkakusta.

    VastaaPoista