torstai 21. kesäkuuta 2012

Ristiäistarjoilut meidän hymypojalle

29.4. meillä vietettiin pienokaisen kastejuhlaa. Päiväksi osui kaunis aurinkoinen ilma ja oli mukavan kesäistä. Ristiäiset olivat tunnelmalliset ja olimme hyvällä mielellä viimehetken kiireestä huolimatta. Kiitokset auttaville käsipareille:)


Tarjoiluihin yritin kerrankin panostaa, omat juhlat kun mainaavat jäädä aina vähemmälle huomiolle, kun tehtävää on niin paljon muutenkin. Kakkuideoista valkoitui loppujen lopuksi toteutukseen asti alla näkyvä kirja-idea. Pidin ajatuksesta, että pienokainen on kuin kirjoittamaton kirja, olemassa ovat vasta kannet ja tyhjät sivut tulevat ajan kuluessa täyttymään elämänmakuisista tarinoista. Ja nimeksi pojalle tuli?  ... no senhän voi jokainen luntata kirjan kannesta.


Kakussa on täytteenä omatekoinen omena-vaniljahillo sekä valkosuklaakerma. Eristeenä vaniljakreemi ja päällä karkkimassa, jonka sävyjä hiukan muunsin mieleiseksi. Alemman kakun pinta on marmoroitu, ei näy oikein kuvissa, kun kirjakakku on päällä. Kirjan nostin myöhemmin erilliselle lautaselle, jotta leikkaaminen on helpompaa. Kuva kirjan kanteen on tehty leimasimella ja väritetty sen jälkeen.
 

Mies toivoi tarjolle perinteisiä voileipiä ja niitä olikin sitten joka lähtöön. Pöydästä löytyi myös  lusikkaleipiä, tottakai. Lisäksi tein varpaita sekä tuttipulloja vaaleasta murotaikinasta, varpaissa oli pojan nimi ja tuttipulloissa sitten syntymäpäivä. Kakun takana olevat pyöreät pikkuleivät on tehty samasta taikinasta. Päällä on kerros pikeeriä ja leimasimella tehty kuva. Tämä olikin paljon työläämpi homma, kun osasin kuvitella. Vaikka tein pikeerin kuinka ohueksi, että se levittyisi tasaisesti, en niin tasaista saanut, että leimasimen jälki olisi kaikin kohdin näkynyt. Vähän jouduin siveltimellä korjailemaan. ..no, idea hyvä, mutta toteutus ontuu..;)


Nami-hiiri lähetti minulle alkuvuodesta kauniita muffineihin tarkoitettuja pahvireunuksia (valitettavasti näkyvät kuvissa huonosti) ja halusin käyttää ne ristiäistarjoiluihin. Muffinit on tehty porkkanakakkutaikinasta, päällä on vaniljatuorejuusto-kerma ja pienet karkkimassakukat. Nämä olivat herkkua, teen toistekin. Ohjeita näihin kaikkiin laittelen, jos tarvetta on eli kommenttia vain perään.


Syntyi pieni menninkäinen
eikä tiennyt nimeään,
lähti sitä etsimään.

Näki heinän,
näki kuun,
näki kiven,
näki puun,
pienen hassun ryysymytyn
sekä äidin hillopytyn.

Niin sai pieni menninkäinen
monen monta nimeä:
Heinä, Kuu,
Kivi, Puu,
Pieni Hassu Ryysymytty
sekä Äidin Hillopytty.

~Hannele Huovi~

Tämä teksti oli meillä kastekutsussa. 

 


1 kommentti:

  1. Aivan ihania porkkanamuffineja, laittaisitko niiden reseptin tänne sivuille. Ajattelin yrittää oman poikani ristiäisiin tehdä samanlaisia.

    VastaaPoista