tiistai 10. heinäkuuta 2012

M&M-Cookies (munaton)

Näin lasten kesäloma-aikaan yritän leipoa kaikille sopivia leivonnaisia. Teki mieli tehdä cookies-tyylisiä pikkuleipiä ja ostin oikein M&M-karkkeja sitä varten. Näitä amerikkalaistyylisiä keksejä ei ollutkaan niin mutkatonta valmistaa ilman kananmunaa, nii että rakenne säilyisi oikeana, pinnalta rapsakka ja sisältä mukavan pehmeä. Tutkailin eri ohjeiden ainesuhteita ja etsin sopivan oloista reseptiä. Sellaista ei kuitenkaan tähän hätään löytynyt, joten näistä tuli tällaisia "unohda nuotit ja soita"-pikkuleipiä. Toimivia näistä tuli kuitenkin ja vaikuttaa siltä, että pääsen leipomaan näitä vielä mooonta kertaa:)

 
M&M Cookies  (munaton)
12-15 kpl

½     dl kaurahiutaleita
4      dl vehnäjauhoja
½     dl sokeria
2       tl vaniljasokeria
1       tl leivinjauhetta
½      tl soodaa
150  g M&M-karkkeja
150  g margariinia
1      dl kermaa

Sekoita kuivat aineet sekä karkit sekaisin. Lisää sulatettu, jäähdytetty margariini ja kerma. Sekoita mahdollisimman vähän, vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Karkeista lähtee helposti väriä taikinaan. Jaa taikina 12-15 pikkuleipää varten pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. voit jättää pikkuleivät korkeammiksi, kuten minä tein tai jos pidät ohuista ja rapeammista, jaa taikina useampaan osaan ja taputtele ohuemmiksi. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 15 minuuttia. (tavallinen Y/A-lämpö 190 astetta) Jäähdytä pari minuuttia pellillä, siirrä ritilälle ja jäähdytä kokonaan. Perään on lisättävä huomautus, että liian hätäinen keksinmaistelija polttaa näissä suunsa, sillä karkit ovat aika lailla kuumia. Itsellehän ei tietenkään näin käynyt...:)


4 kommenttia:

  1. M&M on hyvää pikkuleivissä ja missä vain mikä suussa maistuu :))))
    ...tokihan listalle pääsee vaikkei ole muuttanutkaan - säästyit pakkaamiselta ! :D

    VastaaPoista
  2. Missä vaiheessa toi sooda laitettiin? :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: sooda sekoitetaan muiden kuivien aineiden kanssa.

    VastaaPoista