sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hääkakut

Lauantaina vietettiin hääjuhlia lämpimässä kesäsäässä ja kahvin kanssa tarjoiltiin luonnollisesti hääkakkua. Kakkuja tein juhliin kokonaiset kolmetoista, sillä vieraita oli runsain mitoin. Hääparin toiveena oli mansikka-valkosuklaatäytteiset kakut, yksinkertaisin koristein. Täytetoive olikin mitä parhain, oman maan mansikat alkoivat alkuviikosta punertua ja niinpä sain kakun väliin tuoreet mansikat. Laktoosittomaan kakkuun meni mansikkatäyte ilmn valkosuklaata. Kakkujen pintaan laitettiin vaniljakreemi sekä valkoinen kuorrutemassa. Häiden teemavärinä olivat lila ja kulta, joten liloja ruusuja laitettiin myös kakkujen päälle.

Hääparin kakun koristeeseen annettiin vapaat kädet. Pitkien pohdintojen jälkeen kakun päälle asettuivat lepäilemään herra ja rouva Heppa. Ehkä koristeaihe ei aivan pieleen mennyt, näin vilaukselta hääparin saapuvan juhliin hevoskyydillä.

Voileipäkakkujakin juhliin meni, iltapalaksi. Puolet kinkku- ja puolet lohikakkuja. Ja niistäpä ei kuvaa tullut ollenkaan, kun kakut saivat koristeet ylleen vasta juhlapaikalla. Kuvia tuli vähänlaisesti otettua ja niistäkin osa kehnoja. Jos jollain juhlaväestä on antaa kakuista kuvia, otan mielelläni vastaan:)


Häät pidettiin puolentoista tunnin ajomatkan päässä ja hiukan jännitin, kuinka saan kakut ehjänä ja riittävän kylminä perille, mutta huoli oli turha, kakut matkasivat isoissa kylmälaatikoissa, eikä lämpötila mittareiden mukaan noussut matkan aikana kuin yhdellä asteella. Hyviä laatikoita siis:) 
Ylempänä hääparin kakku, alempana olevia kakkuja oli 12 samanlaiasta. Lisäksi tein pikkukakun gluteenittomana.

Sinä olet minun pykäläni,
naula jossa riipun.
Ja minä olen sinun rakas reppusi
välttämätön taakkasi tällä vaelluksella -
eväät ja tuulensuoja.
(M. Kilpi)

Onnen hetkiä yhteiselle tiellenne ripotellen,

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti