maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pitkästä aikaa; Banoffee

Nimipäivän kunniaksi tein pari kappaletta banoffeeta. Ihan oli yhtä hyvää, kuin muistinkin, ellei parempaa. Kirjoittelen tähän ohjeen, vaikka se jo monesta blogista löytyykin. Ja laitetaan nyt päivitetty kuvakin, kun tuli otettua.


Pohjaan:

300 g Digestive-keksejä
100 g voita
(2 rkl tummaa kaakaota)

Täytteeseen:

397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai paksussa muovipussissa esim. kaulimella ja sekoita ne (sekä kaakao) sulatetun voin kanssa sekaisin. Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Maito tiivistyy kiehumisen aikana toffeemaiseksi. Levitä toffeepohjan päälle tasaiseksi.Anna jäähtyä viileässä. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Viipaloi yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja viipaloi toinen banaani kermavaahdon päälle. Siivilöi lopuksi koko komeuden päälle kaakaota.


Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti