sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kakkuja 50-vuotiaalle


Laitetaanpa nyt loppuviikon kakkusatoa esille. 50-vuotisjuhliin lähtivät nämä kakut, muuta toivetta ei ollut kakkujen suhteen, kuin valkosuklaa-nougatmousse
täytteeksi. (Joskus vuonna miekka ja kirves allekirjoittanut teki tällä täytteellä kakkuja, josta oli sitten muistunut mieleen.)

Marjan vision mukaisesti lähdettiin näitä kakkuja rakentamaan. Kaikissa täytekakuissa on sisältö sama, eli vaalea pohja, valkosuklaa-nougatmousse sekä sipaisu lakka-omenahilloa. Suklainen voikreemi eristeenä ja värjätty marsipaani-sokerimassa päällä. Koristeet myös samaa tavaraa. Värimaailmasta tuli mielestäni tosi kaunis ja maanläheinen. Ensimmäinen kakuista lähti päivää aikaisemmin työkavereille tarjottavaksi, loput varsinaiseen juhlaan.


Yläpuolella sekä alla oleva kakku ovat 20 hengen kakkuja, alin 10 hengelle. Ylimmässä reunat on pursotettu kreemillä, kahteen alempaan laitettiin kermareunat.


Ensimmäinen kuva on otettu päivällä, ilman salamaa ja loput illalla salaman kanssa. Aika ikävän näköiseltä näyttää tuo kerma, kun ei ole kunnon valaistusta:( Juhliin lähti myös 20 hengen voileipäkakku kinkkutäytteellä. Täytteeseen käytimme Silva naturel-sulatejuustoa, meetwurstisulatejuustoa, kinkkurouhetta, paprikaa, purjoa, maustekurkkua ja fontal-juustomurua. Päällinen on ruohosipulituorejuustoa ja koristeita toki reilusti:)


Onnittelut vielä päivänsankarille, toivottavasti kakut maistuivat!

5 kommenttia:

 1. On tosiaan kauniit värit kakuissa. Muutenkin ihan täydellisesti onnistuneet.

  VastaaPoista
 2. Upeat kakut! Kerrassaan upeat! Koristelu ja värit ovat kyllä loistavasti onnistuneet.

  VastaaPoista
 3. Tytöt kiittävät:) Kerrankin kaikki sujui ilman kummempia kommelluksia. No, joskus onneksi näinkin;) ..joten säätiedotus ei lämpötilan puolesta pitänyt ihan paikkaansa:D

  VastaaPoista
 4. Todella upeat kakut, kaikki värit sopivat niin nätisti yhteen :)

  Linkitin tämän sivun! Minutkin saa linkittää halutessaan :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita kakkuja jälleen kerran! Tykkäsin etenkin ylimmäisen ulkonäöstä.

  VastaaPoista