lauantai 24. maaliskuuta 2012

Mutakakku (gluteeniton)

Mutakku on niin oma suosikki ja pitkästä aikaa tein tätä Maizena-purkin kyljestä löydetyllä ohjeella. Kakku paistui ihan minuutin verran liikaa, mutta herkkua oli silti, nam! Tällä kertaa kakku nautittiin vaniljajäätelön ja kahvin kera.



Mutakakku

200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)

Sulata rasva ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Lisää vielä maissitärkkelys. Kaada taikina voideltuun ja maissitärkkelyksellä jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n.30 min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Huom! Tarkista suklaan ainesosaluettelosta, sisältääkö suklaa gluteenia, jos valmistat kakun keliaakikolle!


PS. MUISTAKAAHAN OSALLISTUA ARVONTAAN TÄÄLLÄ!! AIKAA ON 9.4. ASTI!

1 kommentti: