sunnuntai 11. elokuuta 2013

Rippijuhlat

Tänään vietettäviin rippijuhliin lähti monenlaista herkkua tarjolle. Aloitetaan vaikka suolaisesta puolesta. Voileipäkakut olivat toiveena, sekä kinkkukakku että kalakakku. Kakut ovat molemmat laktoosittomia ja lihaisan version toivottiin olevan myös kananmunaton. Kyllä kesä on siitä mukavaa, että koristeita löytyy monenlaista kakun päälle laitettavaksi. Ja suurin osa vielä ihan omalta kasvimaalta.


Kinkkukakun täytteenä kinkkua, avomaankurkkua, uuden sadon maustekurkkua, paprikaa, purjoa, raejuustoa, sulatejuustoa ja juustoraastetta. Ja yrttejä. Olikohan siinä kaikki..? Kostukkeena maito-vichyvesiseos. Sisältää vaaleaa sekä tummaa leipää. Kuorrute on yrtti-tuorejuusto-kermavaahtoa.

 Kukkasia. Nuo Mäkikmeiramin kukat ovat todella kauniita, toivottavasti eivät heti nuukahda.

Kalakakussa myös tumma ja vaalea leipä, savulohta, munavoita raejuustolla, kurkkua, paprikaa, tilliä. Hmm.. jäiköhön jotain listasta. Päällä tilli-tuorejuusto-kermavaahto.

Täytekakkutoiveena oli suklaakakkukilpailu-postauksen tyylinen kakku, mutta kermavaahdolla. Vaalea oranssi oli väritoiveena ja täytteeksi esim. mangoa. Välissä siis mangosose sekä vaniljakermavaahto. Kakkuja tein kaksi ja nämä olivat laktoosittomia. (ruusujen alla pala sellofaania)


Juhliin lähti myös 2 kappaletta suklaakakkuja, niistä myöhemmin lisää. Pikkuleipiä lähti 100 kpl lajiaan, kaneliässiä ja lusikkaleipiä. Ässät jäivät kuvaamatta, mutta lusikkaleivistä löytyi surkea kuva, iltahämärässä otettu ja jälkikäteen lisätty vähän valoa..


Ja sitten viimeisenä, vaikkei todellakaan vähäisempänä Macaronit, joita juhliin lähti persikan sävyisenä, mangokreemillä täytettynä, 75 kpl. Näihin olen todella tyytyväinen, onnistuivat paremmin, kuin mitkään aiemmat kokeilut. Tällä kertaa tein macaronit italialaiseen marenkiin ja koko homma meni tosi sujuvasti. (Muutama muotopuoli osui näihinkin, mutta eivät halkeilleet, tms.)


Mukavia juhlia, toivottaa

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti