Sacher-tyyppinen suklaakakku
(n. 15 hengelle)
Pohjaan:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja vesi. Kaada taikina voideltuun halk. 20-22 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Halkaise kakku 2-3 osaan.
Kostuta: sokerivedellä (1 osa vettä, 1 osa sokeria) jonka voit maustaa vaniljasokerilla tai rommiaromilla. Itse käytin rommiaromia.
Täytä: ½-1 dl aprikoosihilloa + ½-1 dl aprikoosisosetta (riippuu täytevälien määrästä). Voit levittää lopun täytteen ohuelti kakun pinnalle ja reunoille.
Kuorruta:
2 dl Sunnuntai kuohkeaa vispiä (maidoton kauravalmiste)
300 g tummaa (maidotonta) suklaata
Kuumenna sunnuntai vispi höyryäväksi, lisää paloiteltu tai rouhittu suklaa. Sekoita sileäksi. Anna hetken jäähtyä ja levitä täytetyn kakun päälle. Koristele. HUOM! muista tarkistaa myös koristeiden kohdalla, sisältävätkö ne maitoa tai kananmunaa.
Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti