tiistai 24. marraskuuta 2009

40-vuotisjuhlat


Me vietimme miehen 40-vuotisjuhlia viikonloppuna. vieraita kävi kaikkiaan noin 65 henkeä. Ruoat tulivat täältä, joten itselle jäi keittiöpuolen hommista kakkuprojekti. Niistä lisää alempana. Aika paljon töitä juhlien laitto aina teettää, onneksi minulla oli apunani perheenjäseniä, jotka siivosivat, järjestivät, leipoivat ja koristelivat kanssamme.
Päivitettyä saan vasta nyt, kun oli olevinaan vähän väsymystä juhlajärjestelyjen jälkeen ilmassa. Rohkenen tosin epäillä, että vetämättömyyteen saattoi olla osasyynä aamuyön tunneille venähtäneet juhlat;)

Noniin, kakkuasiaan. Omalle miehelle onkin yllättävän vaikea keksiä aihetta kakkuun. Melkein jo hiuksia revin, ennen kuin kävi mielessä sopiva aihe. Kakku on suklaapohjalla tehty, välissä omena-vaniljamousse. Vaaleaa pohjaa käytin muotoiluun. Päällinen on sokerikreemiä ja marsipaania.


"siinä on jo tarpeeksi kestämistä", sanoi Ihaa
murtumaisillaan, "että minä olen onneton,
kun ei ole lahjoja eikä kakkua eikä kynttilöitä
eikä kiinnitetätä asianmukaista huomiota, mutta
jos kaikki muutkin rupeavat olemaan
onnettomia - "

Miehellä on välillä hyvin Ihaan tyylinen suhtautuminen asioihin, joten siitä sitten aihe kakkuun. Herätti vieraissakin tiettyä hilpeyttä;) Muut kakut olivat sitten kattaukseen soveltuvin värein toteutettuja; välissä sama täyte kuin Ihaa-kakussa, pohja vain vaalea. Lisäksi on pakko kehua, että pikkusisko ahkeroi elämänsä ensimmäisen marsipaanikakkunsa, gluteenittoman ja laktoosittoman pikkukakun samalla teemalla. Tulikin tosi söpö<3

Muut kakut tähän tyyliin tehtyjä, pelkistettyä..;)

Pikkusiskon taituroima erityisruokavaliokakku

Juhlat onnistuivat todella hyvin ja tunnelma oli mukava! Päivänsankarikin innostui laulamaan karaokea, mitä ei vielä ennen olekaan tapahtunut;) Loppuun vielä toinen lainaus A. A. Milneltä Nalle Puhista;

"Oikein", sanoi Ihaa. "Laula.
Tidadimppamppaa. Juhannus on meillä
herttainen. Pidä hauskaa."
"Pidänhän minä", sanoi Puh.
"Eräiltä se käy", sanoi Ihaa.


Kiitos vielä kaikille vieraille sekä erityiskiitokset tarjoilijallemme Satulle, sekä kaikille järjestelyissä mukana olleille:)4 kommenttia: