keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Joulujuttuja jälkijunassa


Tässä vielä pari joulumuistamista, kun tuli näitä kuviakin otettua:) Tämä hopeanhohtoinen purnukka on täytetty suosikkiherkullani; rommisuklaapalloilla. Tällä kertaa en tehnyt oman ohjeeni mukaan, vaan hain vinkkiä eri blogeista, ainakin Mansikkamäen Ebeltä. Nämä on valmistettu suklaakakkupohjan lopuista, jotka on murusteltu tasaiseksi. joukkoon lisäsin pari ruokalusikallista appelsiinituorejuustoa, saman verran tummaa rommia sekä puoli levyä maitosuklaata sulatettuna. Hetkeksi massa jääkaappiin ja sitten pyöritellään palloiksi. Valmiit pallot voi vielä pyöritellä kaakaojauheessa, nonparelleissa, kookoshiutaleissa jne. Näissä käytin suklaaströsseleitä.


Tämä hedelmäkakku lähti joulupukin matkaan aattoiltana. Ohje on helppo ja hyvin perinteinen, mutta voin se tänne lisäillä, jos se kiinnostaa. Kakun päällä olevat sokerikellot tein Mestari Aleniuksen kakkuklassikot-kirjan ohjeiden mukaisesti. Tuli innostus kokeilla ja taidanpa tehdä toistekin, sen verran nättejä niistä tuli.


Eiköhän tämä joulujutuista jo riitäkin, lähdemme maalle uudenvuoden viettoon ja leipomisiin sitten ensi vuoden puolella uudelleen! Toivottelenkin jo kaikille lukijoille
2 kommenttia:

  1. Nuo kellot on aivan upeat! saisko niihin jotain ohjetta? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, täytyy yrittää jossain vaiheessa ottaa vaikka vaihekuvia:)

    VastaaPoista