lauantai 12. joulukuuta 2009

Piparkakkutaloja


En oikein ole koskaan ollut piparkakkutaikinan kanssa sinut, joten piparkakkutaloni ovat aina olleet sellaisia, että suurimmat mokat on peitetty tomusokerihuntuun. Taidanpa tästä eteenkin päin jättää talojen teon sen paremmin osaaville. Vaikkapa noille omille pojille, niiltä kun näytti syntyvän mainion näköisiä taloja:D


Tämä ensimmäinen mökki on vanhemman pojan (9 v.) käsialaa ja se on gluteenittomasta taikinasta tehty, siksi noin vaalea väriltään. Koristelut on tehty tomusokerikuorrutteella, kun pikeeriä ei poika voinut kananmuna-allergiansa takia käyttää. Pikeeri on kyllä mielestäni huomattavasti parempaa käyttää, kun perinteinen kuorrute.


Poika halusi tehdä jääpuikkoja räystäisiin ja hauskaa noilla ainakin oli, kun huomasivat, että sokerikuorrutteesta saa venyviä jääpuikkoja;) Poika innostuikin sitten tekemään vaaleanpunaisia rimpsuja noihin pitkiin sivuihin.

Tässä sitten nuoremman pojan (4 v.) taideteos. Hän on kyllä varmakätinen poika, toiselle pojalle kaivelin välineitä valmiiksi koristelua varten, niin tämän oli jo päätyikkunat pursotellut :D Ja hienosti pysyi pursotinpussi nelivuotiaankin kädessä, jääpuikkoja myöten piti kaikki askarrella - kieli keskellä suuta.


Äidin mieleen olivat nuo possut vihreät rusetit kaulassa:) Tähän tämä postaus olisi varmaan hyvä lopettaa, mutta jos nyt kuitenkin nuo omat räpellykset tähän perään. Isompi talo meni 9-vuotiaamme hyvän ystävän kotiin ja pienempiä valmistui useampi, odottamaan joulupukin konttiin pääsyä.

Siinä nyt on nuokin täällä nähtävillä, harjoittelua ja aikaa/paneutumista vaativat vielä, harjoitukset jatkukoon:) Taidanpa painua takaisin keittiöön jatkamaan, en tiedä kuka sen taas on noin sotkenutkin...


2 kommenttia:

  1. Hienoja taloja!Oikein huokuu jouluista fiilistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lapset innostuivat niin, että piti tehdä vielä toisetkin talot, jotka saivat koristella:)

    VastaaPoista