perjantai 2. lokakuuta 2009

70-vuotisjuhlat


Eilen vietettiin 70-vuotissyntymäpäiviä, joihin valmistimme kakut ja pikkuleivät. Suunnitteluaikaa ei liiemmin jäänyt, kun kakut tilattiin tiistaina ja torstaiaamuksi toivottiin valmista. Onneksi molemmilla oli aamuvuoroviikko, joten keskiviikko meni töiden jälkeen tiiviisti keittiössä:) Päivänsankarilla oli kakkujen suhteen seuraavat toiveet; suklaata, kermaa ja kultainen 70-v. merkki päälle. Lisäksi toivottiin lusikkaleipiä. (Nam, omia suosikkeja:P)


Kakut ovat 15 hengen ja näitä teimme kolme samanlaista. Kakkupohja on kaakaolla maustettu pohja, väleissä tummasuklaa- ja valkosuklaamousset. Kostutus spritella. Päällä on suklaakuorrute
ja kermareunat. 70-merkki valkosuklaata, joka on kullattu kultaspraylla.


Lusikkaleipiä teimme 50 kpl. Nämä onnistuivat mielestämme erinomaisesti, taisi taikinaakin ihan hiukan mennä tekovaiheessa omaan suuhun..;) ..no, täytyyhän laaduntarkistusta tehdä.
Lusikkaleipien välissä on vadelma-omenamarmeladia. Ohjetta emme valitettavasti laita tähän postaukseen, sillä näiden lusikkaleipien ohje on allekirjoittaneen isotädin tarkasti varjeltu ohje. Mutta kuvamaistiaiset teillekin, rakkaat lukijat, toki tarjoamme, olkaa hyvä:Onnittelut syntymäpäiväsankarille, toivottavasti tarjottavat maistuivat sankarille sekä juhlaväelle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti