lauantai 31. lokakuuta 2009

Kakut 60-vuotiaalle


Minulta pyydettiin kakkuja 60-vuotisjuhliin. Erityisiä toivomuksia ei ollut ja oma pääkin löi ihan tyhjää, joten tein aika lailla tavanomaiset kakut. Ulkonäöltään kakut taitavat olla jotain kermakakun ja prinsessakakun väliltä;) Kakut sisältävät vaalean pohjan lisäksi (yllätys-yllätys) mansikkamoussea sekä kirsikkamoussea. (kun ei erityisiä toiveita ollut, sain varmaan ensimmäistä kertaa tehdä koko viikonlopun kakut samoilla täytteillä, säästi aika paljon aikaa:D) Kakkuja tein kaksin kappalein ja ne olivat molemmat n. 15 henkilölle mitoitettuja.


Viime aikoina minulla on ollut ongelmia valkosuklaan kanssa, en millään saa kauniita spritsauksia aikaiseksi, suklaa katkeilee ja jälki on epätasaista. Samaa suklaata käytän, mitä aina ennenkin, joten vika taitaa olla pursotinpussin toisessa päässä. Mutta harmittaa niin vietävästi, kun herkäksi tarkoitetut koukerot alkavat näyttää kovin agressiviisilta;) Niin, ja nuo punaiset jutut tuossa kakun päällä ovat olevinaan neilikoita:D


5 kommenttia:

 1. Kaunis kakku!! Ihan perhosen lentämiltä kaarilta nuo koukerot näyttävät, aggressiiviset mielleyhtymät eivät välity kuvaruudun läpi :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo pinta, vitsit jäin ihan tuijottamaan sitä! Lumoava. Ja kukat myös<3 Upea!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kakku, erityisesti marmorointikuvio miellyttää silmää!
  Millä spritsaat suklaata?
  Linkitin bloginne. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista!
  Tanja: spritsaan käyttäen ihan pieniä pusseja, irtokarkeille tarkoitettuja. Osaan kyllä tehdä spritsauspussinkin, mutta ei ole tuntunut käteen sopivalta. ...Ehkä harjoituksen puutetta;)

  VastaaPoista
 5. Vastavierailulle tulin. =)
  Ja mitäpä löysinkään, hurjasti olet jo ehtinyt tehdä kaikkea kaunista! =)

  VastaaPoista