tiistai 17. tammikuuta 2012

Focaccia

Tänään sain vihdoin kokeilluksi jo lupaamaani focacciaa. En ole edelleenkään oppinut pitämään oliiveista, kuten alkuperäisessä ohjeessa on käytetty, joten vaihdoin rosmariinin ja oliivien tilalle basilikan ja aurinkokuivatut tomaatit. Nam. Noudatin (kerrankin) muuten kyllä alkuperäistä ohjetta. Tässä ohje siis näillä omilla muutoksilla. (Alkuperäinen ohje kirjasta; Kraus, U., Mader, R. & Stapelfeldt, W. Leipä. Mielenkiintoista tietoa ja reseptejä, NGV.)


Aurinkokuivattu tomaatti-basilikafocaccia

½ palaa hiivaa
1     tl  sokeria
1½ dl  vettä, huoneenlämpöisenä
1    rkl kuivattua basilikaa
5½ dl vehnäjauhoja
1    tl   suolaa
3/4 dl oliiviöljyä

oliiviöljyä
aurinkokuivattuja tomaatteja (paloina)
kuivattua basilikaa
karkeaa merisuolaa

Liuota sokeri ja hiiva veteen. Siivilöi jauhot isoon kulhoon ja lisää suola, tee kuoppa keskelle, murenna basilikanlehdet, neste ja oliiviöljy ja vaivaa seosta n. 5 min. Taikinasta tulee aika tukevaa. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 2 tuntia. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä uudelleen ja painele se pellille levyksi. Reunojen tulee olla hiukan paksummat kuin keskusta. Painele puukusikan varrella leivän pintaan tasaisin välein reikiä. Sivele pinnalle oliiviöljyä, painele kuoppiin tomaatinpalat ja ripottele pinnalle basilikaa ja karkeaa merisuolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 min. Tarjoile uunituoreena ja lämpimänä.

Oma arvio:
Itse jättäisin jauhoja hiukan vähemmälle. Heti lämpimänä rakenne oli ihan hyvä, mutta alkoi nopeasti kuivua. Teen toistekin, maku oli oikein mainio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti