sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Colose-meikkikutsut

Jo lokakuun puolella olin emäntänä Colose-meikkikutsuille. Marjan kanssa leivoimme toki kutsuvieraille runsaasti tarjottavaa. (Hyvä syy leipomiselle nämä kaikenlaiset kutsut..;))
Kahvipöydästä löytyi omenapiirakkaa, mango-juustokakkua, pitsapatonkia sekä rocky roadia.

Omenapiirakka oli aivan peruspiirakka, siitä en ohjetta laita. Mango-juustokakku on oma sovellus, johon ajatuksena oli saada kaveriksi toffeen maku. Pelkkä likööri ei tähän mielestämme riittänyt, mutta tässä ohje nyt kuitenkin. Joitakin muutoksia täytyy kehitellä seuraavalle kerralle, että toffeen maku tulisi paremmin esille. Kakku oli ihan hyvää näinkin, mutta ei sitä, mitä haimme. Pitsapatongin ohje löytyi äitini arkistojen kätköistä, Pirkkalehdestä 11/1992. Sitä(kin) hieman muuttelimme, ohje tässä alkuperäisenä, sulkeissa muutokset. Rocky Roadia teki mieli kokeilla, kun sitä on niin monessa blogissa on näkynyt. Osan teimme suolatuilla pähkinöillä ja osan suolaamattomilla. Itse pidimme enemmän suolaisesta versiosta.



Mango-juustokakku

n.200 g vaaleita keksejä
n.50 g rasvaa

6 liivatelehteä
300 g mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl toffee-likööriä
4 dl kermaa

3 dl mangososetta
4 liivatetta

Murskaa keksit ja sekoita sulan rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Painele kevyesti leivinpaperilla vuoratus irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna tilkka likööriä ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoon sokerit, liivate ja loppu likööri. Yhdistä varovasti kermavaahtoon. Kaada seos pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa. Liota koristehyytelön liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna n. ½ dl mangososetta ja sulata siihen liivate. Sekoita lopun soseen joukkoon. Levitä sose kakun pinnalle. Anna Kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.


Pitsapatonki
Pohjataikina
3 dl maitoa
50 g hiivaa
4 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n.8 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 tlk tomaattipyreetä
200 g palvikinkkua
1 tlk ananasmurskaa
1 tlk herkkusieniä (ei ollut kaapissa, tilalla purjoa)
100 g sinihomejuustoa (jätettin pois, tilalla paprikaa)
juustoraastetta
valkosipulia (jätettiin pois)
pizzamaustetta
voiteluun; kananmunaa
koristeluun; unikonsiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää muut aineet ja alusta kiinteäksi. Kauli pellin kokoiseksi levyksi ja anna kohota liinan alla täytteen valmistuksen ajaksi. Kuutioi kinkku, (pilko paprika ja purjo) murskaa valkosipuli. Levitä pohjan päälle tomaattipyre ja muut täyteaineet. Kierrä patonki kääretortun tavoin rullalle. Jätä sauma alle. Kohota hetki. Voitele munalla ja koristele unikonsiemenillä. Paista 175 asteessa n. 30 min. Anna patongin jäähtyä hetki ennen tarjolle leikkaamista.


Kiitos kaikille kutsuihin osallistuneille sekä Satulle, joka toimi esittelijänä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti