keskiviikko 10. elokuuta 2011

Pitkän tauon jälkeen päivitystä

Pahoittelen omalta kohdaltani pitkää päivitystaukoa, rikkoutunut ranne ja muutto uuteen kotiin ovat tehneet tehtävänsä ja innostus leipomiseen on hiukan kärsinyt. Jo aiemmin luvatut kakut olen toki tehnyt, mutta muuten on kakkurintamalla ollut hiljaista. Kaikkia kakkuja ei ole edes tullut kuvattua, sen verran paljon on kipeytynyt käsi harmittanut. Toivoa vain sopii, että ranteen vammalle olisi jotain tehtävissä tai että ainakin ajan oloon levolla vaivat helpottaisivat. On ollut aika kova pala jättää kakkuilut lähes tyystin. No, päivä kerrallaan eteenpäin.

Tässä nyt kuitenkin työkaverin 60-vuotisjuhliin menneet kakut, pari makeaa ja suolaista. Täytteenä täytekakussa on itsekeitetty omena-vaniljahillo ja tuoreet vadelmat sekä kerma. Päällä vanilja-voikreemi ja pinnalla vaahtokarkkifondant. Kukkaset ovat oikeita neilikoita ja lisänä muutama sokeritimantti.


Suolaisina kakkuina olivat kalavoileipäkakut. Leipinä käytin tällä kertaa kaupan viipaleleipiä. Täytteeseen laitoin lämminsavulohta, Silva Naturel-sulatejuustoa, tilliä, kevätsipulisulatejuustoa ja sitä sun tätä vihannesta. Olen aika huono tekemään minkään ohjeen mukaan, maistamalla paras:) Kuorrutin kakun sekoittamalla voimakkaasti sekaisin Silva Naturel-sulatejuustoa sekä pehmennettyä margariinia. Toimii helteillä paremmin kakun pinnalla kuin pelkkä sulatejuusto. Päällä, kuten kuvastakin näkyy, on kylmäsavulohta, tilliä ja sitruunaa. Reunoille laitoin vielä korppujauhoja.


Ainiin, meinasi unohtua. Työpaikalle vein niinikään samaan tilaukseen kuuluvan kakun, päivänsankari halusi tarjota kakkua myös työkavereille, vaikka itse olikin viettämässä juhlapäivänään kesälomaa. Töihin siis perus-kermakaakkua, vadelmakiille päällä. Kuvasta voi kukin todeta, kuinka ihanaa on oikean kerman kanssa läträäminen helteellä. Vaikka varttia ennen toimitusta laitoin kerman ja matka kesti alle kymmenen minuuttia, niin alkoihan pursotus jo näyttää rakeiselta.. pöh..


Onnentoivotukset vielä Riitalle uudelle vuosikymmenelle siirtymisen johdosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti