Kauraiset sämpylät
5 dl vettä
1½ tl suolaa
2 rkl sokeria
5 dl kauraista sämpyläjauhoseosta
5-7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
½ dl rypsiöljyä
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja sämpyläjauhoseos. Sekoita ja lisää pieneen vehnäjauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä mieluummin hiukan löysäksi. Ripottele taikinan päälle jauhoja ja anna kohota. Alusta taikina leivinpöydällä pötköksi. Leikkaa pötkö viipaleiksi ja nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin pellille. Käytä leipoessa reilusti jauhoja. Anna sämpylöiden kohota ja paista 230 asteessa kauniin ruskeiksi.
Ps. Sämpylöiden vieressä pilkottaa purkkirivi omenahilloa, sitä on tänä syksynä saanut tehdä ihan kyllästymiseen asti. ...ja vielä olisi parin puun omenat odottelemassa. No, säilöntä on oikeastaan ihan kivaa..;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti