torstai 10. marraskuuta 2011

Edes vähän Halloweenia

En kaikista rapakon takaa rantautuvista juhlista niin välitä ja halloween kuuluu tähän sarjaan. No, pojat kuitenkin halusivat leipoa ja he olivat kerhossa tehneet halloween-koristeitakin, joten joimme sitten lokakuun viimeisenä päivänä Halloween-henkiset kahvit lähipiirin kera. Vanhemman pojan tekemät banaanimuffinit (ohje Täällä) lähikuvassa. Nuorimmaiselta on kentis lipsahtanut reilusti nonparelleja tuohon keskimmäiseen muffiniin;)


Alemmassa kuvassa on sitten suklaamuffineja kera vastaavan koristelun. Nämä muffinit olen tehnyt maidottomana. Muffineista tulee mehevämpiä, kun ne tekee korkeampiin vuokiin ja paistaa muffinipellillä, nämä olivat "kotiversioita", ihan tavallisiin muffinivuokiin tehtyjä. Molemmat paistettiin puuhellan uunissa, joten muffinien pintaväritys ei tullut oikein tasainen. (..kun ei muista peltiä kääntää) Ja ohjetta alla:


Suklaamuffinit (maidoton)
n.15 kpl

2           kananmunaa
2½  dl   sokeria
1½  tl    vaniljasokeria
ripaus   suolaa
½    dl   kaakaojauhetta (Van houten)
2     dl   vehnäjauhoja
½    tl    leivinjauhetta
1    dl   margariinia (sunnuntai, hopean värinen paketti)

Vatkaa munista puuhaarukalla rakenne rikki. Lisää sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeisenä rasva. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. Älä täytä liian täyteen. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti